Keresés ebben a blogban

JSON Variables

Gyorsan hajtott a sofőr, hárman is megsérültek a balesetben

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy 24 éves Pápa-környéki lakos személygépkocsijával Marcaltő felől tartott Ihász irányába. Haladása során az előtte közlekedő két jármű előzésébe kezdett, ugyanakkor a sor elején haladó személyautó vezetője már megkezdte a balra kanyarodást. Az előzésben lévő sofőr azonnal a fékre lépett, ám az ütközést már nem tudta elkerülni és nekiment a kanyarodó jármű bal hátuljának. A balesetben mindkét járművezető könnyű, míg a balra kanyarodó autó utasa súlyos sérülést szenvedett. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az előzést végrehajtó gépjármű a megengedett sebességet túllépve közlekedett, ezért a vezetője az intenzív fékezéssel sem tudta elkerülni a szabályosan balra kanyarodó járművel történő ütközést.

Az elkövető ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)