Keresés ebben a blogban

JSON Variables

Kapuváron kétszer is volán mögé ült ittasan, mindkétszer lebukott

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2023. április 7. és 2023. április 10. közötti időben összesen megye szerte 2898 járművezetőt ellenőriztek az ittasan közlekedő szabályszegők kiszűrése, az ilyen jellegű közlekedési magatartás veszélyességének tudatosítása és a balesetek megelőzése érdekében.

Az elmúlt napokban az 1-es főúton Dózsamajornál, a 8222-es Tápszentmiklósra vezető úton, az M1-es autópályán Győr térségében, Koroncón, Rábapatonán, Gönyűn, Fertőbozon, Kónyban és Csornán is szűrtek ki ittasan vezetőket, valamint Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron és Kapuváron több esetben is pozitív eredmény mutatott a szonda.

A kapuvári járőrök alig két óra alatt kétszer értek tetten egy hatvani férfit ittas vezetésen. Első alkalommal, a személygépkocsival közlekedő sofőrt Kapuvár belterületén 2023. április 10-én 10 órakor ellenőrizték. A 47 éves férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A sofőrt további mintavételre előállították és vezető engedélyét a helyszínen elvették, majd szabadon bocsátották.

Az egyenruhások alig két óra elteltével ismét ellenőrzés alá vonták a férfit, aki immár vezetői engedély nélkül közlekedett az autójával, és a szonda újra jelzett. A gépkocsivezetőt ismét előállították a Kapuvári Rendőrkapitányságra, valamint tőle a gépkocsi indítókulcsát átvételi elismervény ellenében elvették.

Mindkét esetben a 47 éves sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult büntetőeljárást. (Fotó: police.hu)