Keresés ebben a blogban

JSON Variables

Negyedéves Pofátlan(tan)ítás számokban - Itt vannak az év első három hónapjának statisztikái

A Budapesti Rendőr-főkapitányság civil jellegű, kamerás járművekkel is ellenőrzik a forgalmat, hogy kiszűrjék a másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető közlekedőket. Itt vannak az év első három hónapjának statisztikái.

A Pofátlan(tan)ítás ellenőrzések során összesen 19 járművezetőt állítottak elő, kilencet elfogtak, valamint 23 esetben büntető, 31 esetben szabálysértési feljelentést tettek.   

A rendőrök összesen 313 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot; többek között a tilos jelzésen áthaladást, a kötelező haladási irány megszegése, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Helyszíni bírságot 461 esetben szabtak ki, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, záróvonal átlépés, buszsáv jogosulatlan használat, irányjelzés elmulasztása és útburkolati jel figyelmen kívül hagyása miatt, valamint elsőbbségi szabály megszegése miatt.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is folytatja a Pofátlan(tan)ítási akciót.